šahovski klub Virovitica

Dan neovisnosti - Zagreb

Šahovski klub Špansko, uz veliku pomoć Udruge branitelja 101. BRHV-Susedgrad, organizirao je u ponedjeljak 8. listopada tradicionalni ekipni turnir ŠPANSKO 2018. povodom Dana neovisnosti Republike Hrvatske. Turnir je održan u poznatom restoranu Mali Raj u Stenjevcu u velikom i lijepom prostoru. Turnir su otvorili predstavnici udruge 101. BRHV, a minutom šutnje odana je počast svim braniteljima palim za slobodnu Hrvatsku.
Sudjelovalo je 10 ekipa s po 4 igrača, a igrao se dvokružni Berger, tempom 3 min + 2 sek. Nakon velikih i neizvjesnih borbi, u jakoj konkurenciji mnogih poznatih hrvatskih šahista, prvo mjesto i veliki pehar osvojila je, kao i prošle godine ekipa domaćina Špansko I. u sastavu: mk Damir Mravunac, mk Goran Vodopija, mk Krešimir Knežević i mk Marijan Blagojević. Druga je bila ekipa Straža iz Huma na Sutli, a treća mlada ekipa Sv. Nedelje. Tri prvoplasirane ekipe dobile su na poklon šahovske satove i predmetne nagrade, flaše kvalitetnog hrvatskog vina, isto kao i najbolji pojedinci.
Najbolji pojedinačni rezultat na turniru ostvario je Marijan Blagojević (Špansko I.) s 18 bodova iz 18 partija (100%)...!
Na 1. ploči najbolji je bio im Milan Mrđa s 15 bodova, na 2. ploči mk Zoran Zelenika s 13, na trećoj mk Knežević Krešimir s 11 bodova, a na 4. ploči mk Marijan Blagojević s 18 bodova.
Specijalne predmetne nagrade (također flaše kvalitetnog vina) dobili su i najbolji HR branitelj mk Nenad Frouth, te najbolji veteran (+65) mk Miroslav Nagl.
Turnir je odlično i brzo vodio prof. Siniša Režek uz pomoć dr Marine Zelić.
Na kraju turnira priređen je zajednički ručak (odličan Čobanac) za sve sudionike. Svi sudionici turnira bili su jako zadovoljni organizacijom i odličnim uvjetima na turniru.
(Tekst: Damir Mravunac, šahovski klub Špansko)

Tablica turnira:

1. Špansko I  52 
2. Straža - Hum na Sutli  51 
3. Sveta Nedelja  44 
4. Oroslavje  41,5 
5. Ericsson  40,5 
6. Virovitica   33,5 
7. Nikola Tesla  29,5 
8. Špansko II  25,5 
9. Sisak  25,5 
10. HVO  17 

Ekipa ŠK Virovitica

Meč Špansko I - Virovitica

Turnir povodom Dana neovisnosti

Turnir povodom Dana neovisnosti

Turnir povodom Dana neovisnosti